Vége az ingyenes parkolásnak!

2021.05.20

Gulyás Gergely a Kormányinfó legelején bejelentette:

"Az ingyenes parkolás vasárnaptól, 2021.május 23-tól megszűnik. Természetesen pünkösd hétfőn még ingyen lehet majd parkolni az ünnepnap miatt, de keddtől újra fizetőssé válik."

Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a következő információkat tette közzé Facebook oldalán:

"Tisztelt Fehérváriak! 

A Kormány döntésének értelmében a közterületi parkolás május 25-től ismét fizetős, tehát városunkban is visszaáll a díjköteles parkolás megszokott rendje. 

 A következőket szükséges tudni ennek kapcsán: 

 Székesfehérvár Önkormányzata továbbra is biztosítja azon ügyfelek részére a napi 1 óra díjmentes parkolást a II. övezetben, vagyis a sárga zónában, akik NFC székesfehérvári parkolókártyával - készpénzt helyettesítő fizetőeszköz - rendelkeznek. Ez a kártya a Csitáry G. Emil Uszoda pénztárában és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. parkolási csoportján, a Szent Vendel u. 17/a-ban vásárolható meg és tölthető fel egyenleggel. 

Azon ügyfelek részére, akik 2020. évre teljes éves parkolóbérletet vásároltak 2020. március 20-áig, a bérletek érvényességi ideje 2021. október 31-ig hosszabbodik meg. 

 A 2020. július 1-jével kezdődően vásárolt teljes éves időszakra kiváltott bérletek esetében a bérletek érvényességi ideje 2021. július 31-ig hosszabbodik meg. A 2020 november és december hónapokra vonatkozó havi bérletekkel rendelkezők jogosultak a bérletük érvényességi idejét megfelelő időre meghosszabbítani 2021. december 31-ig az általuk kiválasztott időszakra. Az aktuális helyzetre vonatkozó rendeleten dolgoznak a kollégák, azt véglegesíteni a Magyar Közlöny megjelenése után lehet. 

A még esetleg fennmaradó nyitott kérdésekre mindezek után tudok választ adni. Köszönöm a türelmüket!"

Amint friss információ lesz a cikket frissítjük.


Ha van egy érdekes átépítésed, vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

2021.05.20