PiRoSka aki kék ruhát hord?

2021.01.06

"Az autók iránti szeretetet valószínűleg édesapámtól örököltem, akinek az első új autója egy F Astra volt. "

Engedjétek meg,hogy bemutassam Nektek Janit és PiRoSkát. 

Bár sokaknak aligha kell bemutatnom az én PiRoSkámat, de szeretném megragadni az alkalmat, hogy írjak néhány gondolatot az Opel-es múltamról és jelenemről, hátha érdekesnek találjátok.

 Egy szó mint száz, sok minden ragadt rám abból a féltő gondoskodásból, ahogy az autóval bánt akkoriban. Az első autóm ugyan a véletlen műveként lett pont egy Opel Vectra B, de az első mindig az első marad. Őt követte egy ötajtós G Astra, amivel ugyan kvázi eseménytelenül pörögtek a kilométerek tízezrei, de mégis fontos mérföldkőnek tikentem, mert a megbízhatósága okán bátorodtam fel, hogy egy hasonlóan megbízható, de izgalmasabb autót keressek utódjául. Egy régi barátom jóvoltából, 2017 novemberében sikerült Németországból importálni egy keveset futott, megkímélt állapotú, kék, szívó 1.8-as (ezek mind fontos szempontok voltak) Bertone Coupe-t, aki a 2018 januárjában rá kiadott rendszám miatt a PiRoSka nevet kapta.

Még emlékszem, amikor a koszos kis műhelyben, fél centis porral fedve megláttam - leírhatatlan az érzés, de ezt biztosan sokan értik azok közül, akik vettek már autót a szívükre hallgatva. Azóta nagyon sok minden történt - rengeteg helyen jártunk együtt és minden út élmény volt, elkezdtem találkozókra járni, ahol nagyon sok jó embert ismertem meg, és hát PiRoSka átírt néhány alapvető szabályt az életemben.

Külföldről behozott, gyárias optikai tuninngal ellátott, ültetett, télen-nyáron alufelnis, alkantara belsővel szerelt, öncélú autót sikerült faragnom belőle, ami szinte világít a forgalomban, és imádom.

Ha van egy érdekes átépítésed, vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

2021.01.06

Készítsd el weboldaladat ingyen!