Opel Corsa-e rally debütálása

2021.05.31

Sikeresen debütált az Opel Corsa Rally-e, a Rallye du Touquet Francia aszfalt bajnokságon, a gép teszt pilótája Marijan Griebel navigátora pedig Tobias Braun volt a közel 200 indulóból és 11 gyorsasági szakaszból álló versenyen.

Az Opel Corsa-e Rally erőteljes teljesítménnyel és kifogástalan megbízhatósággal győzte a meg fejlesztőket  Franciaország északnyugati partvidékén elért 131 gyorsasági kilométeren. Az agilis rüsselsheimi elektromos autó ezért jól felkészült az ADAC Opel e-Rally Kupa nyitó fordulójára, amely június 11-12-én lesz az ADAC Rallye Stemweder Berg versenyén. Összesen 14 autó, öt ország csapatával várható a világ első elektromos gyártmányú rally kupájának rajtján.


A Német Ralibajnokság (DRM) két teljes futamát próbálták végig a háromnapos programmal - beleértve a gyorsasági- és a transzportszakaszokat, és a szervizt. Először tesztelték versenykörülmények között az elektromobilitással járó sajátságokat, mint a menet és a töltés időtartamát, az akkumulátor hőmérséklet-szabályozását és a szoftver finomhangolását. A villanyautókkal hosszú meneteket hajtottak végig, hogy ellenőrizzék az új komponensek tartós megbízhatóságát.

"Hatékony és sikeres teszt volt", mondta az Opel autósport-vezetője, Jörg Schrott. "Fontos adatokat és információkat nyertünk a 2021 Opel e-Rally Cup folyamatban levő előkészítéséhez. Sajnálatunkra, a Covid-19 pandémia miatt, nem lehetett néhány tesztfutamot végrehajtani az aktuálisan fejlesztett kocsikkal. Ez még fontosabbá tette a rali-szimulációnkat Pferdsfeldban - eredményeképp rajtra kész az új Corsa-e Rally!"


Ha van egy érdekes átépítésed, vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

2021.05.31

Készítsd el weboldaladat ingyen!