Opel Astra H Tip-Top avagy a turbós TwinTop

2021.06.09

Dominik Opel Astra H TwinTop autóját az NNC Garage Facebook oldalán fedeztem fel. Rövid egyeztetés után egy maximálisan kimerítő leírást tolmácsolok Nektek.

Egy újabb példamutató tulajdonosi beszámoló:

"Az autót 2019 áprilisában vásároltam. Én vagyok a 2. tulaja németországból lett behozva. Ez egy 2007-es évjáratú Opel Astra H TwinTop, 1,6 turbós (Z16LET 180Le 230Nm) motorral.

Igazából rengeteg dolgot fel tudnék sorolni, ami tetszik benne ebből néhány pl maga az autó karaktere, a kabriózás , az autó design-ja, motorikusan is van benne erő hogy ha arról van szó, de még rengeteg dolog van ezek mellett. Mikor én arra jutottam hogy autót szeretnék vásárolni az egyik választott egy opel astra h twintop volt, de sok más autót autó típust megnéztem mire megtaláltam a mostanit. Amikor elmentem megnézni és először megláttam majd mentem vele egy próba kört egyből beleszerettem, ott tudtam hogy nélküle nem megyek haza.

 Az autó teljesen gyári állapotban került hozzám, azóta átesett pár kisebb-nagyobb átalakításon ezek pedig kapott egy JR felnit 18" majd kapott egy vogtland állítható futóművet az autó. Ezek után kapott toldatokat és egy egyedi kipufogó rendszer van az autó alatt. az autó kapott egy chip tuningot is, így most a gyári 180 le helyett most 220le-t tud az autó. további terveim is vannak az autóval mind külsőleg, mind motorikusan is szeretném fejleszteni, igazából a saját ízlésemre szeretném formálni ahogy eddig is tettem. 

Nekem ez az autó más mint mások számára egy autó. Mások szemében ez "csak" egy autó viszont nekem ettől sokkal többet jelent, már mondhatni hogy szinte családtagként kezelem. Az autóval teljesen meg vagyok elégedve, szervízigénye illetve költségen nem több mint bármely más átlagos autóé, ezen kívül azért elég sokat költök rá, de ez mind csak plusz "nem szükséges költség". 

Bátran merném ajánlani ezt az autót bárkinek aki szereti élvezni a jó és szép autókat illetve szereti a vezetés élményét:


Ha van egy érdekes átépítésed, vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi