Létezik a tökéletesség? A válasz: Astra F GSI 1992-ből

2020.12.20

Sziasztok! Egy újabb ritkaságot hoztam Nektek. Nem is szaporítanám a szót, meséljen Nektek Feri aki az ország talán egyik legszebb Astra F GSI tulajdonosa.


2019 Blitz Ring
2019 Blitz Ring

Ez egy 1992-es Opel Astra 2.0 GSI 16V autó c20xe motorral. Az F Astra széria, gyárilag legerősebb európai változata. 2002-ben került az országba. Én 2003 tavaszán vásároltam. Szerelem volt első látásra. Olyan autót kerestem amin látszik a sportos vonal, de nem egy giccsparádé. 

Jó menetteljesítménnyel rendelkezzen. Viszonylag olcsó legyen a fenntartása és az alkatrészek árai sem voltak elhanyagolhatóak. Nagyon sok minden történt már velünk az elmúlt közös 17 évben. Röviden próbálom leírni. Nagyon sok örömöt és munkát okozott már.

Na nem azért mert megbízhatatlan. Én tettem a gondokról. Eddig egyszer hagyott cserben. Szerencsére közel a lakhelyemhez. Mindig próbáltam a legjobb alkatrészekre cserélni ami tönkre ment. Gyorsultunk, pályáztunk sokat együtt. Tudja amit kell. Sok pénz és munka van benne, hogy a mostani állapotban legyen még mindig. 2015-ben kapott egy majdnem restaurációt. Nagyon beteg volt a karosszériája. Egy ismerősömmel csináltuk ketten. Jó érzés, hogy a kétkezi munkám is benne van. Akkor kapta a mostani színét (arden blau) 2018-ban kapott egy részleges motorfelújítást.

2015 kasztnizás közben
2015 kasztnizás közben

 3 éve mint hobbi autót használom. Járok vele különböző találkozókra. Szeretem az ottani közösségeket. Nem tervezem az eladását. Családtag.

 Alakítani még biztos fogok rajta. A gyári kinézet nem lesz visszaállítva mert nekem így jobban tetszik. Alkatrész egyre kevesebb van hozzá ami típus specifikus. De szerintem ez is az öreg autózás szépsége. Igyekszem minél jobb állapotban megőrizni minél tovább. Köszönöm a lehetőséget, hogy nagyjából bemutathattam az autót.

Én köszönöm a lehetőséget Ferinek, hogy egy újabb gyönyörű autót mutathattam be.

Ha van egy érdekes átépítésed,vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

2020.12.20

Készítsd el weboldaladat ingyen!