A Corsától az Insigniáig minden Opel-modellben doboghat „magyar szív”

2021.06.29

Idén 31 éves az Opel szentgotthárdi gyáregysége, 1990.július.26-án nyitotta meg kapuit az Opel szentgotthárdi gyár egysége.

A magyarországi vállalat gyártotta az Opel Astrát és az Opel Vectrát.  1992. március 12-től 1998-ig terjedő időszakban az Astra és 1998-tól 2000-ig a Vectra volt a fő típus. Összesen 85 000 gépjármű épült itt. Szentgotthárdon 1992 és 1999 között 80 835 Opel Astra és 4404 Vectra hagyta el a gyártósort.

Az Opel magyarországi jelenlétének történelmi pillanata volt, amikor 1992 márciusában - alig több mint másfél évvel a projekt bejelentése után - Antall József miniszterelnökkel a volán mögött legördült a szalagról az első magyar autó, az első Opel Astra. Az első Astrát - amelyet az Opel a budapesti Közlekedési Múzeumnak ajándékozott - 1998-ig, a hazai gyártás végéig több mint 80 000 követte. Szentgotthárdon azóta motorok és hengerfejek készülnek a különböző Opel modellekhez.

Antall József vezeti le az első Astrát a gyártósorról.
Antall József vezeti le az első Astrát a gyártósorról.

Az Opel Szentgotthárd Kft. a kezdetektől fogva határozottan elkötelezett abban a tekintetben, hogy megvalósítsa a termelési folyamatainak és termékeinek ökológiai összeférhetőségét és ökológiai hatékonyságát. Ezzel a céllal vezették be az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerüket, ez a cél vezérelte őket a rendszer folyamatos fejlesztése során, a különböző projektek meghatározása és bevezetése kapcsán és ezt a szemléletet adják át kollégáinknak is az oktatások alkalmával. Erőfeszítéseiket számos díjjal és elismeréssel illette a szakma a cégcsoporton belül és kívül. 

Ha van egy érdekes átépítésed, vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

Készítsd el weboldaladat ingyen!