Az Opel alfája az Omega...avagy nincs lehetetlen

2020.12.20

Sziasztok! A következő autónk, Dávid féltve őrzött kincse egy Opel Omega B.

Vágatlanul Dávidot idézzük:

Opel Omega B 2.0 16V/ 1999-es évjárat,/ X20XEV motorral/ Magyarországon lett újonnan üzembe helyezve. 2017 júniusában vásároltam az autót.

 Gyerekkori álom volt, anno 2007-ben az egyik barátom vásárolt egy Opel Omegát (X20XEV motoros volt az is) és onnantól kezdve lettem megfertőzve ezekkel az autókkal! Tetszett a formája, a jó menettulajdonságai, a hátsókerék meghajtás, és a sok-sok extra ami csak növeli a kényelmet és a biztonságot. Az autót sajnos eleve motorhibásan vettem, nagyon ette az olajat meg a vége fele a vizet is! De még elmentem így vele 14000 km-t, mert ugye az Opel az sose kop el! Majd 2018 nyarán következett a teljes motorgenerál: dugattyúk és gyűrűk, hajtókarcsapágyak, hengerfej felújítás (új szelepek és hidrotőkék, szelepszár szimeringek, síkba húzás), Teljes kuplung szett hidraulikus kinyomócsapágyal és munkahengerrel együtt, teljes vezérműszíj szett csere vízpumpával, és persze minden sallang ami ilyenkor ezzel jár. Az alkatrészeknél odafigyeltem, hogy mindenből a legjobbat kapja. 

Ebben a hatalmas projektben a legjobb barátom segített, aki nagyon ügyes autószerelő! Azóta az autó hálás azért a jó nagy adag szeretettért amit kapott tőlem. Sosem hagyott cserben. A karosszériája rozsdásodás szempontjából hálistennek jó állapotban van, nagyon minimális javítani való volt rajta, ami köszönhető hogy az autó új kora óta Magyarország útjait koptatja. Az autó kinézetén változtatás nem lesz, mert nekem így tetszik a legjobban. 

 Alkatrész ellátás igen jó, de persze nem olcsó. Az alkatrészárak a 20 év alatt szinte semmit nem változtak, de inkább legyen drága és beszerezhető minthogy egyáltalán ne legyen. Elsősorban hobbi és hétvégi autóként használom, szoktam járni vele Opel találkozókra. De néha igáslóként is be van fogva ha trélerezni , utánfutózni vagy ha esetleg vontatni kell valakit! Nos az utóbbi igásló funkció az meglesz szüntetve mert sajnálom arra használni és szeretném az autót minél tovább ebben az állapotban megőrizni!

 Eladni nem fogom , mert nekem egy szerencse kabala, sok jó embert és barátot ismertem meg vele a márkán belül, amit az autónak köszönhetek. Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutathattam az autót.

Ha van egy érdekes átépítésed,vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

2020.12.20

Készítsd el weboldaladat ingyen!