A kék villám földet ért...és utat tört magának

2020.12.22

Sziasztok! Zoli 2019 év végén vásárolt limitált szériás Opel Astra G OPC-ét mutatjuk be.

2019.10.08-án vásároltam a kis OPC-t. 2000-ben gyártották az első szívó OPC-k egyike a 3000 darabból legyártott 2595-ik darab. U.2000-es 16 szelepes (x20xer) 160 lóerős motor hajtja, első kerék hajtással.

Gyártásakor jelentősen túltervezték a motor teljesítményéhez képest az alkatrészeket, (pl.:dugók hajtókar..) így 220 lóerőig 5 fázisban lehet ,,tuningolni". Így nyugodt szívvel tetettem rá egy gyári 172 LE-s programot ezáltal lejjebb ahol lomhább gyárilag, segített és most jobban húz, hamarabb megindul. Legnagyobb pozitívuma számomra az egyedisége, a sorszáma és a színe (arden blue). Szerintem ez a legszebb mind közül... 3 színben gyártották: fekete ,ezüst és a kék. Az 1 év alatt amióta nálam van már kapott egy komplett turbós optikát, (a szívóé nem olyan meggyőző) polírozott turbós felniket, fekete tetőt, egy Magnaflow hátsó dobot, Dayline majd Hella black magic első lámpákat, fóliát B oszloptól hátrafelé és hátra lámpafóliát.

Tökéletes számomra, tavasszal bekerülnek a gyári nagy Recaro ülések amik még a 3000 darabos limitált szérián belül is ritkák voltak. (Tudomásom szerint 250 darabba tettek csak). Ezekhez persze dukálnak a Sparco kék 3 pontos övek is. Itt megemlíteném a gyári övek is kékek benne ami egy kis különlegessége a kocsinak. Kap még egy gyári kormányt egyedire átalakítva és OPC logóval ellátott szőnyegeket. És még egy 18" gyári Opel Speedline felnit is.

Természetesen a kocsi nálam családtag. Minden apróság azonnal javítva. Már-már betegesen féltem. Szervizelése valamivel drágább a bűvös 3 betű miatt de persze ahol nagyobb a fék és erősebbek a futómű alkatrészek nagyobb a vízhűtő ne is lepődjünk meg.De semmi extra sok minden megegyezik a sima G Astrák áraival. Szerintem simán vállalható a szervizelése. Nagyon megbízható kis autó akár mindennapos használatra is simán jó. Sajnos eddig nekem így üzemelt de tavasztól már (egy másik szívó OPC érkezése miatt) csak találkozós hobbi autóvá fog válni. A gyerekek imádják (Van két kicsim 8 és 4 évesek) szeretgetik, vigyáznak rá ami nagy szó...itt esetleg ami hátrány a 3 ajtó de mást nagyon nem tudok hátrányára felhozni. Ajánlani tudom bárkinek aki szereti a kis különleges egyedi dolgokat, akár a limitált sorszámossága miatt vagy a mindenkit elbűvölő színe miatt...Műszaki adatokkal nem fárasztanék senkit Neten mindent megtalálni...

Ha van egy érdekes átépítésed,vagy szeretnéd bemutatni az autódat, vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon, vagy az otfm@otfm.hu email címen.

Szerző:

Juhász Tomi

2020.12.22

Készítsd el weboldaladat ingyen!